Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΟΣΤΡΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



από τον Μίλτος Σουλιώτης

Υλικά

- 1 κιλό μύδια με κέλυφος
- 1/2 κιλό γυαλιστερές
- 1/2 κιλό κυδώνια
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 χυμούς ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- μαϊντανός




Εκτέλεση

Πλένουμε τα όστρακα για να φύγει τυχόν άμμος από πάνω και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό με αλάτι στο ψυγείο.
Την επομένη τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για να ανοίξουν οπότε και είναι έτοιμα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε κόψει λεπτοκομμένα.
Ρίχνουμε την τομάτα.
Αφήνουμε να γίνει η σάλτσα οπού ρίχνουμε και τα όστρακα να πάρουν μια βράση.
Βράζουμε τα μακαρόνια αλλά να κρατάνε.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Η ποσότητα αυτή είναι για περίπου 10 άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου