από τον Μίλτος Σουλιώτης
Υλικά
- 1 κιλό μύδια με κέλυφος
- 1/2 κιλό γυαλιστερές
- 1/2 κιλό κυδώνια
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 χυμούς ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- μαϊντανός
Εκτέλεση
Πλένουμε τα όστρακα για να φύγει τυχόν άμμος από πάνω και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό με αλάτι στο ψυγείο.
Την επομένη τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για να ανοίξουν οπότε και είναι έτοιμα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που τα έχουμε κόψει λεπτοκομμένα.
Ρίχνουμε την τομάτα.
Αφήνουμε να γίνει η σάλτσα οπού ρίχνουμε και τα όστρακα να πάρουν μια βράση.
Βράζουμε τα μακαρόνια αλλά να κρατάνε.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Η ποσότητα αυτή είναι για περίπου 10 άτομα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου