από την Γιάννα Παρασχοπουλου (συνταγή της Μαρίτσα Θεοδώρου)
Υλικά
- μαϊντανός κατά βούληση
- πλιγούρι
- λεμόνι
- λάδι
- ντομάτα
- ηλιόσποροι
- πιπέρι
- αλάτι
- κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπόλ και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα.
Όποιος θέλει αλάτι το βάζει στο τέλος αν και δεν χρειάζεται.
Χτυπάμε το λαδολέμονο και το ρίχνουμε από πάνω.
Αφήνουμε την σαλάτα για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους τα λαχανικά και έτσι αν φουσκώσει το πλιγούρι.
Οι ηλιόσποροι δίνουν άλλη γεύση.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε πίτες κυπριακές ,να τις ψήσουμε και να τις γεμίσουμε με την σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου