Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- σκουμπριά
- λάδι
- ρίγανη
- σκόρδο
- λεμόνι




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια.
Τα χαράζουμε κάθετα από την μια πλευρά.
Τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε κομματάκια σκόρδου στην κοιλιά.΄
Τα τοποθετούμε στο ταψί και προσθέτουμε σκόρδο λάδι ρίγανη και λεμόνι.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για ένα μισάωρο σε προθερμασμένο φούρνο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου