Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ



από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
- 1/2 ποτήρι ταχίνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
- 1 μπέκιν πάουντερ




Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Όταν ενωθούν τα υλικά τότε προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα της ταχινόπιτας.
σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί .
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου