Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- μανιτάρια πόρτο μπέλλο 
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- άνιθος
- μαϊντανός
- μαρουλόφυλλα χοντροκομμένα
- 3-4 καυκαλύθρες
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιά αλεύρι η κόρν φλάουρ




Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τα μανιτάρια και ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά μας.
Με λίγο λάδι η νεράκι(αν δεν θέλουμε επιπλέον θερμίδες)μαραίνουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαανικά και συνεχίζουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Όταν μαραθούν καλά προσθέτουμε τον κύβο το αλάτι το πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά σιγά σιγά μέχρι να σωθούν  όλα τα υγρά και να μείνει ελάχιστο <<ζουμάκι>>.
Διαλύουμε το αλεύρι στο λεμόνι το προσθέτουμε στο φαγητό και βράζουμε για λίγο μέχρι να δέσει το ζουμάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου