Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό σουπιά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1,2 κιλό σπανάκι
- 1 κιλό άγρια χόρτα(καυκαλήθρες,λάπατα.σέσκουλα μυρώνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ντομάτες ώριμες η μια κονσέρβα κονκασέ
- 1 μάτσο μάραθο η άνιθο
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 λεμόνι τον χυμό
- αλάτι 
- πιπέρι




Εκτέλεση

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και μετά προσθέτουμε την σουπιά να σωταριστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και ζεστό νερό.
Ρίχνουμε τα χόρτα το μάραθο και το αλάτι με το πιπέρι.
Τα αφήνουμε να μείνουν με λίγη σάλτσα πριν τα σβήσουμε με το λεμόνι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου