από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 300 γραμμάρια όσπρια (οσπριαδα Κρήτης )
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο
- 1 φινόκιο
- 1 μάτσο σέλινο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- μπούκοβο προαιρετικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει από το βράδυ τα όσπρια σε χλιαρό νερό.
Τα βράζουμε να κρατάνε και τα σουρώνουμε.
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια το πράσο το φινόκιο τα καρότα και το σέλινο.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα όσπρια και λίγο νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα του σέλινου το αλάτι το πιπέρι και το μπούκοβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου