Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΟΣΠΡΙΑΔΑ Η ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 300 γραμμάρια όσπρια (οσπριαδα Κρήτης )
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο
- 1 φινόκιο
- 1 μάτσο σέλινο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- μπούκοβο προαιρετικα
- αλάτι
- πιπέρι



Εκτέλεση

Έχουμε μουλιάσει από το βράδυ τα όσπρια σε χλιαρό νερό.


Τα βράζουμε να κρατάνε και τα σουρώνουμε. 
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια το πράσο το φινόκιο τα καρότα και το σέλινο.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα όσπρια και λίγο νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα του σέλινου το αλάτι το πιπέρι και το μπούκοβο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου