Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ




από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 2 κομμάτια ψαρονέφρι
- 2 κολοκυθάκια
- 5 μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 ντομάτες κομμένες στα 4
- γλυκοπατάτα
- 2 καρότα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλιά λάδι για κάθε ψαρονέφρι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- 3 σκελίδες σκόρδο για κάθε ψαρονέφρι
- λαδόκολλα
- αλουμινόχαρτο



Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι.
Τρυπάμε το ψαρονέφρι και το γεμίζουμε με το σκόρδο.
Προσθέτουμε την μουστάρδα με το λάδι αλείφοντας το ψαρονέφρι.
Κόβουμε τα λαχανικά χοντροκομμένα και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα όπου τρίβουμε τον κύβο όπως επίσης προσθέτουμε το αλατοπίπερο την πάπρικα και λίγο λάδι.
Απλώνουμε στην λαδόκολλα τα λαχανικά μα και το ψαρονέφρι.


Διπλώνουμε την λαδόκολλα και τυλίγουμε εξωτερικά με το αλουμινόχαρτο.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς.
Μονάδες 3




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου