Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΜΠΙΦΤΈΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- κιμάς από στήθος κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ξύδι ένα σφηνάκι
- 1 πιπεριά πράσινη περασμένη στο μούλτι
- βρώμη
- 2 αυγά




Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κιμά από κοτόπουλο εκτός την βρώμη.
Ζυμώνουμε καλά και μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε τόση βρώμη ώστε να πλάθεται εύκολα το μπιφτέκι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις για λίγες ώρες.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκρίλ σε σχάρα για ένα μισάωρο.
Μονάδες 3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου