Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑΝΝΑΣ




από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 4 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι καλαμποκελαιο
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
- 6 μήλα
- 3 φλυτζάνια αλεύρι


 
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας όπως στο κέικ.
Η ζύμη γίνεται λίγο σφικτή.
Έχουμε κόψει τα μήλα σες μικρά κομμάτιακαι τα ρίχνουμε στο μπόλ με την ζύμη.
Θα παρατηρήσουμε θα γίνει πιο μαλακή.
Σε λαδομένο ταψί και αλευρωμένο ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. 
Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου