Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΑΝΝΑΣ




από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι γιαούρτι 
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- την σάρκα των πορτοκαλιών στο μούλτι

Για το σιρόπι

- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- ξύσμα ενός λεμονιού
- χυμός ενός λεμονιού





Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 7 λεπτά.
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτος των φύλλων.
Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά.
Μαδάμε τα φύλλα ένα ενα και τα ρίχνουμε στο μπόλ.Τα ανακατεύουμε πολύ καλα για να πιούν τα υγρά από τα υλικά μας.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά,
Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου