Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 7-8 κουταλιές ζάχαρη καστανή
- 1 με 2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου 
- σιρόπια απο γλυκο κουταλιου η έτοιμα σιρόπια πχ καραμέλας η άλλο της αρεσκείας μας
- μαρμελαδα για το στόλισμα
- καρύδια


 
Εκτέλεση

Ρίχνουμε την ΄ζάχαρη μέσα στο γιαούρτι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Παίρνουμε τα ποτήρια η μπόλ  που θα χρησιμοποιήσουμε και τα απλώνουμε στα τοιχώματα το σιρόπι..Το σιρόπι θα το έχουμε βάλει στο ψυγείο πριν να παγώσει κάπως.
Σπάζουμέ τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετουμε στον πάτο.
Βάζουμε μια στρώση γιαούρτι από πάνω και ξαναστρώνουμε λίγα μπισκότα ακόμα.
Απο το σημειο αυτο αυτοσχεδιαζουμε.
Είτε στολίζουμε με μαρμελάδα είτε με καρύδια και λίγο σιρόπι.
Τα τοποθετούμε στο ψυγειο μέχρι να παγώσουν λίγο και να σφίξει το γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου