Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΚΑΡΙΟΚΕΣ


από τον Tasos Enepekogloy

Υλικά

- 1 ποτήρι νερό
- γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
-  ένα βάζο και μισό βάζο αυγατο Σκοπέλου
- καρύδια  χοντροκομμένα ένα μουλτι
- 1 σφηνάκι λικέρ φράουλα
- μισό ποτήρι σπορέλαιο
- φρυγανιά
- ζάχαρη
- λίγη κουβερτούρα 700 και 300 γραμμάρια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό και το λάδι και λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρα.
Προσθέτουμε την  ζάχαρη και το λικέρ και το σιρόπι από το πορτοκάλι.
Σε αυτό ανακατεύουμε τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη


Πλάθουμε σε μπαστούνια  και  τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία νύχτα




Την επομένη κόβουμε σε φέτες τα μπαστούνια.




Λιώνουμε  σε μπεν μαρί την κουβερτούρα τα 700 γρ. μαζί με ένα φλιτζάνι σπορέλαιο


βουτάμε  τις φέτες στην σοκολάτα και όταν σκληρύνει  τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου