Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΤΥΡΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ



από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά 

 - 5 κιλά γάλα
- χυμό απο 3 λεμόνια 
- αλάτι 

 
Εκτέλεση

Αφού αρμέξουμε την Τιτίκα και μαζέψουμε περίπου 5 κιλά γάλα το βάζουμε να βράσει . Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 15-20 λεπτά. 
Στύβουμε τρία λεμόνια και τα ρίχνουμε στο γάλα και βλέπουμε ότι αμέσως κόβει. 
Έχουμε απλώσει μια τσαντίλα μέσα στο σουρωτήρι μας και ρίχνουμε το γάλα. 


Μαζεύουμε τη τσαντίλα και την κρεμάμε για 10 περίπου λεπτά για να στραγγίσει. 
Στη συνέχεια αδειάζουμε το τυράκι μας πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει από το πάγκο μας προσθέτοντας αλάτι για να το κάνουμε όσο αλμυρό μας αρέσει. 

Τέλος το τυλίγουμε σε μεμβράνη το βάζουμε σ' ένα σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο. 


Σε δυο τρεις ώρες είναι έτοιμο να το φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου