Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΡΜΥΡΗ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 7-8 κολοκύθια  μεγάλα τριμμένα αλατισμένα και στραγγισμένα καλά
 - 3 καρότα τριμμένα και αν υπάρχουν ανθοί ψιλοκομμένοι
- 1 κρεμμύδι τριμμένα
- 2 κούπες φέτα
- 1 κούπα κίτρινο τυρί ότι υπάρχει
- 3-4 αυγά χτυπημένα με 1 ποτήρι λάδι και πιπέρι
 - 2 περίπου κούπες αλεύρι γ.ο.χ
- 1 μπαικιν πάουντερ
- μαϊντανό και δυόσμο.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε το αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός.
Λαδώνουμε καλά το σκεύος το ρίχνουμε και με λίγο λάδι στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180  0  σε προθερμασμένο φούρνο 60-65 λεπτά στην κάτω σχάρα για να ψηθεί καλά κάτω και να ροδίσει επάνω.



Προσοχή!!!! δεν βάζουμε αλάτι γιατί έχουμε αλατίσει τα κολοκύθια  για να βγάλουν τα νερά τους στο στράγγισμα και τα τυριά αρκούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου