Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθάκια
- 1 κούπα απ την ψίχα τους
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 ποτήρι ρύζι για γεμιστά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 κρεμμύδια φρέσκ- αλάτι
- 1 ποτήρι λάδι
- πιπέρι
- μαΪντανός
- άνιθος
- δύοσμος
- κύβος νοστιμιάς
- κόρν φλάουρ
- λεμόνι


Εκτέλεση

Aδειάζουμε τα κολοκυθιά στρογγυλά η μακρόστενα και κρατάμε 1 κούπα από την ψίχα.
Ψιλοκόβουμε την ψύχα και την βάζουμε στην γέμιση,μαζί με το μισό κιλό κιμά, το 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, υα 2-3 κρεμμύδια φρέσκα, το λάδι,1\2 ποτήρι στην γέμιση,τον μαϊντανό,τον άνηθο,τον δυόσμο,το αλάτοπιπερο.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκύθια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε 1\2 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι νερό με ένα κύβο νοστιμιάς.
Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για  1 ώρα στους 180.
Βγάζουμε τον ζωμό και τα αφήνουμε χωρίς σκέπασμα για 15 λεπτά.


Φτιάχνουμε τον ζωμό με κορν φλάουρ και λεμονί μία ελαφροί σάλτσα και την ρίχνουμε στο σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου