Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ






από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 6 αυγά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 6 κολοκυθάκια
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 6-7 κουταλιές σούπας γάλα
- 1 γιαουρτάκι

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο χοντρό τον τρίφτη τις πατάτες 


και τα κολοκυθάκια.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βαθύ βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες με σκεπασμένο το τηγάνι για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.


Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μαζί με τις πατάτες, σκεπασμένα πάλι.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε αντικολλητικό ταψάκι.


 Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και το γάλα και προσθέτουμε και το γιαουρτάκι. 


Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αδειάζουμε στο ταψί. Κουνάμε το ταψάκι να ενσωματωθούν τα υλικά και πασπαλίζουμε με λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας. 
+

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η ομελέτα μας.


Την σερβίρουμε σε κομμάτια μαζί με μια ντοματοσαλάτα.

Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου