Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- μπισκότα  πτι μπερ
- γάλα
- 2 κουτια ζελε της αρεσκειας μας
- 2 φακελάκια κρέμας αραβοσίτου με γευση βανίλια
- αμύγδαλο φιλέ




Εκτέλεση

Φτιάχνουμε συμφωνα με τις οδηγιες2 τον ζελέ και τον βάζουμε στο ψυγειο να πήξει.
Φτιαχνουμε τις κρέμες βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα σκέυος παραλληλόγραμμο αφού πρωτα τα βουτήξουμε στο γάλα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα αφού πρωτα την αφήσουμε να κρυώσει.
Όταν πήξει ελαφρώς το ζελέ το απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Γαρνίρουμε από πάνω με αμύγδαλο φιλέ.


Το βάζουμε στο ψυγειο να πήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου