Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ




από τον Kuriakos Trifillis

Υλικά

- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 1 κουτί Morfat
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
-  λικέρ Tia Maria 
- 1 κουτί τυρί Φιλαδέλφεια
- κακάο


Εκτέλεση

Σε ενα ταψάκι αλουμινένιο μιας χρήσης τοποθετούμε τα μπισκότα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε στι λικέρ για να εμποτισθούν.



Χτυπώ με το μίξερ χειρός την μόρφατ με την ζάχαρη και προσθέτω το τυρί Φιλαδέλφεια.


Στρώνω πάνω απο την στρώση των σαβαγιάρ την μισή κρέμα .


Ξαναβάζω άλλη μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ και προσθετω την υπόλοιπη κρέμα.


Με μια σπάτουλα στρώνω την επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζω με μπόλικο κακάο την επιφάνεια της.


Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου