Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ




από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 2-3 μελιτζάνες φλάσκες σε χομτρές φέτες
- λάδι
- μπέϊκον
- τυρί του τόστ
- 1 κρέμα 




 Εκτέλεση

Αλοίφουμε τις μελιτζάνες με λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο.
 Εναλλακτικά μπορούμε να τις τηγανίσουμε.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση μελιτζάνες και μια στρώση μπέϊκον.
Στρώνουμε μιά στρώση τυρί του τόστ.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με τα υλικά μας.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τρυπάμε σε κάποια σημεία για να απορροφηθεί η κρέμα.
Αφήνουμε καμμιά ώρα περίπου να τραβήξει και την ψήνουμε έως απορροφηθεί η κρέμα και πάρει χρώμα το τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου