από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- τορτελίνια με τυρί
- ζαμπόν καπνιστό κομμένο σε λεπτές λουρίδες
- γάλα εβαπορέ
- σκόρδο σκόνη
- φέτα λιωμένη με το πιρούνι
- πιπέρι
- βιτάμ
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο βιτάμ και μόλις κάψει προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύοντας με την κουτάλα και ρίχνουμε το γάλα εβαπορέ.
Προσθέτουμε την λιωμένη φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φέτα.
Μόλις πήξει η σάλτσα την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Στραγγίζουμε τα τορτελίνια και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα τορτελίνια με την σάλτσα και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη πάπρικα στο σερβίρισμά είτε τυρί τριμμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου