Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φέτα 400 γραμμάρια 
- 2 αυγά
- πιπέρι
- βούτυρο 50 γραμμάρια
- άνιθος
- σκόρδο σε σκόνη
- 2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
- σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού.




Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ την φέτα τα αυγά το βούτυρο και το γάλα πιπέρι και σκόρδο.
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν καλά.


Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα κατσαρολάκι και τότε προσθέτουμε την σόδα.
Θα παρατηρήσουμε ότι το μείγμα αυξάνει σε όγκο.


Ζεσταίνουμε σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα νερό και βάζουμε το κατσαρολάκι σε μπέν μαρι ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι το μείγμα.


Όταν θα δούμε ότι αρχίζει και παρουσιάζει φουσκάλες στην επιφάνεια του το μείγμα σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Το αδειάζουμε σε μπόλ και όταν αρχίζει να κρυώνει τότε προσθέτουμε τον άνιθο.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Παρατηρήσεις

- Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα διάφορα μυρωδικά όπως με βασιλικό μανιτάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου