Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΜΠΡΙΑΜ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθάκια
- μελιτζάνες 
- πατάτες
- πιπεριές πολύχρωμες
- ντομάτες τριμμένες
- 3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι 
- δυόσμος
- κουρκουμάς





Εκτέλεση

Κόβουμε τα τα λαχανικά μας.
Τα απλώνουμε στο ταψί.
Τους ρίχνουμε τα καρυκέματα το λαδι και τις ντομάτες τ ανακατευουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
Ψηνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου