Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ




Από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο για πίτα
- κοτόπουλο που μας έχει μεινει κομμενο σε μικρά κομμάτια
- πιπεριά πράσινη
- πιπεριά φλωρίνης
-  κρεμμύδια μπόλικα κομμένα σε ροδέλλες
- τυρί τριμμένο που να λιώνει
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- καρίνο
-  λάδι
- μανιτάρια


 
 Εκτέλεση

Από ψητό κοτόπουλο μου μας περίσσεψε μαδάμε τα ψαχνά που έχουν μείνει.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλλες
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα μανιτάρια τις πιπεριές και τον μαϊντανό μαζί με λίγο νεράκι για να μαραθούν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου .
¨Οταν σωθούν τα υγρά τότε ρίχνουμε λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε δύο μπαλλες
Ανοίγουμε το φύλλο και σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας αφού έχει κρυώσει.
Προσθέτουμε και το τυρί.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Το κοβουμε σε κομμάτια και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Την ψιχαλίζουμε και την ψήνουμε στους 150 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου