Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 κούπες ροδάκινα καθαρισμενα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 6 κουταλιές νερό


 
Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και πασπαλίζουμε τα ροδάκινα.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τα φρουτα μέσα.
Προσθέτουμε το λεμόνι και το νερό και ανακατεόυμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλησει.
¨οταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και θα παρατηρήσουμε ότι θα είναι ανοιχτόχρωμη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Τότε προσθέτουμε το κονιάκ και το τοποθετούμε σε βάζο.
Διατηρείται στο ψυγειο.
Μπορούμε να συνοδευσουμε τηγανιτες παγωτα κρέπες αλλα και διαφορα γκουρμέ φαγητα με κοτόπουλο και χοιρινές μπριζόλες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου