Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΌ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- βλίτα χοντροκομμένα
- αυγά
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες σε κύβους
- λάδι 
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα
- πάπρικα




Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε τα βλίτα να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα το αλάτι και το πιπέρι.
Τα βράζουμε για 15 λεπτά και κάνοντας λακουβίτσες ρίχνουμε τα αυγά.
Κατεβάζουμε το φαγητό από το μάτι και αφήνουμε τα αυγά να ψηθούν με την θερμοκρασία του φαγητού.
Σερβίρουμε με χοντροκομμένη φέτα και πάπρικα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου