Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ψίχα κολοκυθιού που περίσσεψε από τα γεμιστά κολοκύθια που φτιάξαμε
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο τυρί γραβιέρα
- 3-4 κουταλιές αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ 
- δυόσμο ψιλοκομμένος
- 3 αυγά
- πουρές πατάτας εάν το μείγμα μας είναι αραιό



Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών που μας έμεινε απο τα γεμιστά κολοκύθια.
Τα ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια τον άνιθο τον δυόσμο και τα αυγά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε.



Αν το μείγμα παρά το αλεύρι που βάλαμε είναι αραιό προσθέτουμε λίγο έτοιμο πουρέ πατάτας.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα απλώνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.




Τους ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου στα 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου