Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι 
- πιπέρι
- μπαχαρικό για κρεατικά καυτερό
- λάδι




Εκτέλεση

Σωτάρουμε τις μπριζόλες στο λάδι σε δυνατή φωτιά για να θωρακιστούν καλά.
Σβήνουμε με κρασί.
Όταν το κρασί εξατμιστεί τότε βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
Όταν μειωθεί το νερό και μείνει λίγο ζουμάκι τότε το φαγητό είναι έτοιμο.
Συνοδεύουμε με ζυμαρικό η πατάτες τηγανητές η ρύζι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου