Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ



από την Μαρίτσα Θεοδώρου
Υλικά
- 3-4 αγκινάρες
- 250 γρ φρέσκο αρακά
- 250 γρ κουκιά φρέσκα
- 200 γρ καρότα
- 1-2 ξερά κρεμμύδια
 - μπόλικο δυόσμο
 - λίγο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
 - χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε στα 4 τις αγκινάρες και τις διατηρούμε στο νερό με τον χυμό από 2 λεμόνια μέσα και λίγο αλεύρι.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τον αρακά και τα κουκιά.
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε και τα καρότα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα λαχανικά με την σειρά αρχίζοντας από τα καρότα που είναι λίγο πιο σκληρά και προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
Σουρώνουμε κρατώντας λίγο ζουμί και σερβίρουμε νοστιμίζοντας με λάδι, χυμό λεμονιών και αλατοπίπερο!!!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου