από Ποπη Π....
Υλικά
- πατάτες
- μπεϊκον
- κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- πιπέρι
- βούτυρο
- τυρί που λιώνει (κατα προτίμηση κίτρινο)
- κρέμα γάλακτος με χαμηλές θερμίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε τα κρεμμύδια.
Βράζουμε νερό αλατισμένο και τις ρίχνουμε μέσα να πάρουν μια βράση..Θέλουμε να στέκονται.
Στο νερό που έβρασαν οι πατάτες ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν λίγο.
Τα βγάζουμε να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια σειρά πατάτες καλύπτοντας όλα τα κενά.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι μερικά κρεμμύδια τυρί και στρώνουμε φέτες μπέϊκον.
Συνεχίζουμε πάλι με πατάτες τυρί κρεμμύδια μπέϊκον.
Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες ρίχνουμε από πάνω τυρί και το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Το ψήνουμε σε 180 βαθμούς στον φούρνο.
Παρατηρήσεις
- Δοσολογία υλικών δεν έχω βάλει διότι εξαρτάται από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
- αλάτι δεν βάζουμε δίοτι ειναι το αλλαντικό αλμυρό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου