Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από Ποπη Π....

Υλικά

- πατάτες
- μπεϊκον
- κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- πιπέρι
- βούτυρο
- τυρί που λιώνει (κατα προτίμηση κίτρινο)
- κρέμα γάλακτος με χαμηλές θερμίδες




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε τα κρεμμύδια.
Βράζουμε νερό  αλατισμένο και τις ρίχνουμε μέσα να πάρουν μια βράση..Θέλουμε να στέκονται.
Στο νερό που έβρασαν οι πατάτες ρίχνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν λίγο.
Τα βγάζουμε να στραγγίσουν αλλά και να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια σειρά πατάτες καλύπτοντας όλα τα κενά.
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι μερικά κρεμμύδια τυρί και στρώνουμε φέτες μπέϊκον.
Συνεχίζουμε πάλι με πατάτες τυρί κρεμμύδια μπέϊκον.
Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες ρίχνουμε από πάνω τυρί και το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Το ψήνουμε σε 180 βαθμούς στον φούρνο.

Παρατηρήσεις

- Δοσολογία υλικών δεν έχω βάλει διότι εξαρτάται από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
- αλάτι δεν βάζουμε δίοτι ειναι το αλλαντικό αλμυρό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου