από Kiki George Minoraft
Υλικά
- 1,5 κιλά έντερα χοιρινά η παχύ έντερο
- 1,5 κιλά πνευμόνια σπλήνα καρδιά νεφρό συκώτι
- 1,5 κιλά χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 1/2 κιλό πράσα
- κρεμμύδια
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 κιλό ρύζι η πληγούρι
- λάδι
- κόκκινο πιπέρι
- μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
- μπούκοβο
- κύμινο
- αλάτι
- μπαχάρι σε σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα έντερα από το λίπος τους τα πλένουμε καλά και από τις δύο πλευρές τους βάζουμε αλάτι και λεμόνι και τα αφήνουμε για καμιά δεκαριά ώρες.
Βάζουμε το κρέας σε μιά κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το πράσο και τα κρεμμύδι.
Τα τσιγαρίζουμε λίγο και ρίχνουμε το ρύζι και τα μυρωδικά να τσιγαριστούν και αυτά.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Μόλις φουσκώσουν λίγο τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε τα έντερα αλλά δεν τα παραγεμίζουμε διότι θα φουσκώσουν και τα υλικά.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τα έντερα.
Τα βράζουμε και τότε είναι έτοιμα για τον φούρνο.
Μπορούμε να παρακάμψουμε το στάδιο του βρασμού και να το βάλουμε κατευθείαν στον φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου