Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΙΑΣ Η ΜΠΟΥΜΠΑΡΙ



από Kiki George Minoraft

Υλικά

- 1,5 κιλά έντερα χοιρινά η παχύ έντερο
- 1,5 κιλά πνευμόνια σπλήνα καρδιά νεφρό συκώτι
- 1,5 κιλά χοιρινό κομμένο σε κύβους
- 1/2 κιλό πράσα
- κρεμμύδια
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 κιλό ρύζι η πληγούρι
- λάδι
- κόκκινο πιπέρι
- μαύρο πιπέρι
- ρίγανη
- μπούκοβο
- κύμινο
- αλάτι
- μπαχάρι σε σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα έντερα από το λίπος τους τα πλένουμε καλά και από τις δύο πλευρές τους βάζουμε αλάτι και λεμόνι και τα αφήνουμε για καμιά δεκαριά ώρες.
Βάζουμε το κρέας σε μιά κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Μόλις εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε το πράσο και τα κρεμμύδι.
Τα τσιγαρίζουμε λίγο και ρίχνουμε το ρύζι και τα μυρωδικά να τσιγαριστούν και αυτά.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Μόλις φουσκώσουν λίγο τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Γεμίζουμε τα έντερα αλλά δεν τα παραγεμίζουμε διότι θα φουσκώσουν και τα υλικά.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό  και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τα έντερα.
Τα βράζουμε και τότε είναι έτοιμα για τον φούρνο.
Μπορούμε να παρακάμψουμε το στάδιο του βρασμού και να το βάλουμε κατευθείαν στον φούρνο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου