Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΣΚΟΥΛΟΣΑΡΜΑΔΕΣ

από την Μαρίτσα Θεοδώρου


Υλικά
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 κούπα ρύζι
- 6  κρεμμύδια ξερά μεγάλα
- 6 ντομάτες ώριμες μεγάλες
-σέσκουλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
-  δυόσμος
 - βασιλικός

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και αφαιρούμε το εσωτερικό τους αφήνοντας ένα στρώμα μόνο . Το εσωτερικό τους το βάζουμε στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε ανάποδα να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Το εσωτερικό τους το πολτοποιούμε στο μούλτι και το βάζουμε στην άκρη.
 Ζεματίζουμε ελαφριά τα σέσκουλα, ισα να μαλακώσουν για να τυλίγονται.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν σχεδόν. Προσθέτουμε και την ντομάτα την πολτοποιημένη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Σε λίγο προσθέτουμε και τον κιμά με τα μυρωδικά μας και αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε και το ρύζι και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.

 Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τυλίγουμε και τα σέσκουλα σε σαρμαδάκια.  
Τα αραδιάζουμε όμορφα όμορφα στην κατσαρόλα, βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε τα πιο νόστιμα γεμιστά του κόσμου!!!!
Παρατήρηση: αν θέλουμε αφαιρούμε τον κιμά και κάνουμε τα γεμιστά μας ορφανά όπως λέγονται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου