Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα πακετάκια σφολιατάκια(εχει 20 μεσα)
- 20 φορμακια αλουμινενια
- 1/2 στήθος κοτόπουλου 
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες μπέϊκον
- 400 γραμμάρια γκούντα
- 2 πιπεριές προαιρετικα
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια μπεσαμέλ\


Εκτέλεση

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν το μπέϊκον και τις πιπεριές και το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας όλα και προσθέτουμε και το τυρί.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκιακαι τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Προσαρμόζουμε στα φορμάκια τα ξεπαγωμένα σφολιατάκια αφου τα πλατύνουμε λίγο με τα χέρια μας για να καλύψουν το φορμακι.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Γεμίζουμε με το υλικό μας τα φορμάκια και απο πανω βάζουμε μεσαμέλ.
Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.


Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε με προσοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου