από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- κριθαράκι
- 20 με 30 πεταλίδες
- 3 με 4 κουταλιές αχινό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πεταλίδες για 5 λεπτά για να μπορέσει να ξεκολλήσει η ψύχα τους.
Καθαρίζουμε τις πεταλίδες και σουρώνουμε το νερό από ψιλή σίτα.
Σωτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε περίπου 300 γραμμάρια κριθαράκι. την ψύχα και το ζουμί από τις πεταλίδες.
Βράζουμε ώστε να μείνει σαν πιλάφι.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον αχινό ανακατεύοντας ελαφρά για να μην λίωσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου