Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΧΙΝΟΥΣ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- κριθαράκι
- 20 με 30 πεταλίδες
- 3 με 4 κουταλιές αχινό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


 
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πεταλίδες για 5 λεπτά για να μπορέσει να ξεκολλήσει η  ψύχα τους.
Καθαρίζουμε τις πεταλίδες και σουρώνουμε το νερό από ψιλή σίτα.
Σωτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε περίπου 300 γραμμάρια κριθαράκι. την ψύχα και το ζουμί από τις πεταλίδες.
Βράζουμε ώστε να μείνει σαν πιλάφι.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον αχινό ανακατεύοντας ελαφρά για να μην λίωσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου