Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- λάδι
- κρασί ένα κρασοπότηρο
- καρίνο
- σκόρδο σε σκόνη
-  ρίγανη
- πιπέρι
- καυτερή πάπρικα κατά βούληση
- αλάτι
- λίγο αλεύρι




Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.


Μαρινάρουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για να ενωθούν τα μυρωδικά.
Τσιγαρίζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού και μετά τις μπουκιές κοτόπουλου.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Προσθέτουμε το αλάτι.


Δένουμε στο τέλος την σάλτσα με λίγο κρασί και ελάχιστο αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου