Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από τον Ιωάννη τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι κομμένο σε κομματάκια
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- πιπέρι
- λάδι
- ρίγανη
- ελάχιστο σκόρδο σκόνη
- θρούμπι
- καρίνο
- αλάτι
- λίγο αλεύρι με το κουταλάκι του γλυκού.
- λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη η φρουκτόζη
- κρασί ένα κρασοπότηρο



Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.



Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το κρέας με όλα τα μπαχαρικά εκτός το αλάτι.
Μαρινάρουμε το κρέας και προσθέτουμε και λάδι και με τα χέρια μας προσπαθούμε να ενώσουμε τα υλικά.
Το αφήνουμε για κανένα δίωρο να μαριναριστεί.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τις ροδέλες των κρεμμυδιών.
Όταν δούμε ότι τσιγαρίστηκαν ρίχνουμε την ζάχαρη η την φρουκτόζη και θα παρατηρήσουμε ότι θα καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Τότε ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε.



Το σβήνουμε με κρασί χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί.
Το αλάτι το ρίχνουμε στο τέλος να μην σκληρύνει το κρέας.
Όταν το κρέας έχει ψηθεί τότε βάζουμε λίγο κρασί προσθέτουμε το αλεύρι και πήζουμε την σάλτσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου