Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

VICTORIA SPONGE CAKE


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
 - 4 μεγάλα αυγά
- 225 γρ. άχνη
-  225 γρ, αλεύρι που φουσκώνει
-  1 ½    κουταλάκι μπεκιν πάουντερ
- 25 ανάλατο βούτυρο μαλακό.
Για την κρέμα βουτύρου
- 100 γρ.,ανάλατο βούτυρο μαλακό
- 200 γρ., άχνη κοσκινισμένη
-  1 βανίλια
- (2 κουταλιές γάλα αν χρειαστεί)
-  μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Όπως κάνετε το κεκακι σας 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 25 με 30 λεπτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου