Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ

από την Eleni Kariofilli

Υλικά
-κολοκυθοκορφάδες
- βλίτα
- σέσκουλα
- άνηθο
 - μάραθο
 - μαϊντανό
-  κρεμμυδάκια φρέσκα
-  μερικά κολοκυθάκια
- ξερό κρεμμύδι
-  ελαιόλαδο
-  κάνα δυο ώριμες ντομάτες
-  αλατοπίπερο
-  φέτα.

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκα και τα κολοκυθάκια σε χοντρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα χόρτα χοντροκομμένα (στα 2 η στα τρία) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν καλά.
Προσθέτουμε την ντομάτα σε κύβους το αλατοπίπερο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα χόρτα.

Αν θέλουμε προσθέτουμε φέτα χοντροτριμμένη στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου