Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕΦΕΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθοανθοί
- φέτα θρυμματισμένη
- λίγο ανθότυρο
- πιπέρι
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- άνιθος ψιλοκομμένος
-  2 αυγά
- λάδι
- γάλα 




Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς αφού πρώτα αφαιρέσουμε τους στήμονες.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο.
Έχουμε θρυμματίσει την φέτα και το ανθότυρο και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το κρεμμύδι και τον άνιθο.
Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και στρίβουμε τα πέταλα ώστε να μην βγεί η γέμιση έξω.
Τους απλώνουμε σε ταψάκι πλαγιαστούς και ρίχνουμε λάδι και λίγο γάλα.
Τους ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου