Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΤΑΡΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

ζύμη αλμυρής τάρτας
- 5 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 - 2 πιπεριές
- 3 αυγά
- γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
-τυρί τριμμένο
- ελιές κομμένες σε φετούλες




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο
Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε.
Πρώτα τα κρεμμύδια και έπειτα τα υπόλοιπα λαχανικά.


Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το ζυμάρι μας που το έχουμε ανοίξει σε φύλλο μεγαλύτερο σε μέγεθος από το ταψί.
Απλώνουμε στην βάση τυρί τριμμένο και από πάνω τα σωταρισμένα λαχανικά.
Ρίχνουμε λίγο τυρί και τις ελιές.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα η την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.
Ρίχνουμε από  πάνω τυρί και την αφήνουμε στο ψυγείο να ρουφήξει το αυγό με το γάλα.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου