από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- ζύμη αλμυρής τάρτας
- 5 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 - 2 πιπεριές
- 3 αυγά
- γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
-τυρί τριμμένο
- ελιές κομμένες σε φετούλες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο
Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα σωτάρουμε.
Πρώτα τα κρεμμύδια και έπειτα τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το ζυμάρι μας που το έχουμε ανοίξει σε φύλλο μεγαλύτερο σε μέγεθος από το ταψί.
Απλώνουμε στην βάση τυρί τριμμένο και από πάνω τα σωταρισμένα λαχανικά.
Ρίχνουμε λίγο τυρί και τις ελιές.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα η την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την τάρτα.
Ρίχνουμε από πάνω τυρί και την αφήνουμε στο ψυγείο να ρουφήξει το αυγό με το γάλα.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου