Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθανθοί
- 2 αυγά
- γάλα
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς  τους πλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε ένα χυλό χτυπώντας στο μιξεράκι τα αυγά το γάλα το αλατοπίπερο και την ρίγανη.
Σε ένα μπώλ βάζουμε αυτό το μείγμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα παχύρευστο χυλό.


Βουτάμε τους ανθούς μέσα στον χυλό και τον βοηθάμε να ρουφήξει όσο γίνεται καλύτερα.
Σε τηγάνι με ζεστό λάδι ρίχνουμε ένα ένα τους ανθούς και τους τηγανίζουμε.


Τους βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου