από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κολοκυθανθοί
- 2 αυγά
- γάλα
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους κολοκυθανθούς τους πλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε ένα χυλό χτυπώντας στο μιξεράκι τα αυγά το γάλα το αλατοπίπερο και την ρίγανη.
Σε ένα μπώλ βάζουμε αυτό το μείγμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα παχύρευστο χυλό.
Βουτάμε τους ανθούς μέσα στον χυλό και τον βοηθάμε να ρουφήξει όσο γίνεται καλύτερα.
Σε τηγάνι με ζεστό λάδι ρίχνουμε ένα ένα τους ανθούς και τους τηγανίζουμε.
Τους βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου