από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη
- λάδι
- φρυγανιά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.
Τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος και το καθένα το κόβουμε σε λεπτές λουρίδες.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά για να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τότε πιπέρι και το σκόρδο.και τα αφήνουμε να ποτίσουν με τα αρώματα των καρυκευμάτων.
Ραντίζουμε με λάδι τα κολοκυθάκια και πάλι τα αφήνουμε να μείνουν να ρουφήξουν για λίγο το λάδι.
Σε ένα πάτο βαθύ βάζουμε την φρυγανιά και περνάμε τα μπαστουνάκια του κολοκυθιού μέσα στην φρυγανιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 200 βαθμούς και αφού βάλουμε στο ταψί μας μια λαδόκολλα στρώνουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για κανένα μισάωρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου