Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΙΑΧΝΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κορφές από τις κολοκυθιές
- βλίτα
- 5 με 6 κολοκύθια κομμένα καρέ
- ανθούς από κολοκύθια
- 3 με 4 πατάτες κυδωνάτες
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες τριμμένες
- μαϊντανός
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις κορφές από τις ίνες και τις πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά να σωταριστούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό.
Τέλος ρίχνουμε τα χορταρικά το αλάτι το πιπέρι και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου