από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- 25 μέτρια βερύκοκα Μπεμπέκου
- ασβέστης
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βερύκοκα από το φλούδι αφού τα πλύνουμε και τους αφαιρούμε το κουκούτσι.
Ανακατεύουμε τον ασβέστη στον ήλιο και μόλις διαλυθεί και ηρεμήσει τότε βάζουμε τα βερύκοκα μέσα και τα πατικώνουμε με ένα πιάτο ώστε να ρουφήξουν ασβέστη όλα τα βερύκοκα.
Μετά από 3 με 4 ώρες αφαιρούμε τα φρούτα από τον ασβέστη και τα πλένουμε 8 με 10 νερά.
Αφήνουμε να τρέξει άφθονο νερό να ξεπλυθούν καλά.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Ρίχνουμε τα βερύκοκα και τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να μείνουν ένα 24ωρο.
Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα βερύκοκα από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω για να πέφτει το σιρόπι.
Δένουμε το σιρόπι και ρίχνουμε ένα ένα τα βερύκοκα προσθέτοντας 4 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Έχουμε αποστειρώσει τα βάζα.
Τοποθετούμε το γλυκό μέσα στα βάζα σφραγίζουμε τα βάζα και τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 100 βαθμούς.
Το γλυκό έτοιμο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου