από την Χρύσα Κυριακοπούλου
Υλικά
- 10 μελιτζάνες φλάσκες
- 10 πατάτες
- 6 πιπεριές
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδου
- 3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
- μισό ποτήρι λάδι
- αλάτι
Για την μπεσαμέλ
- 8 κούπες φρέσκο γάλα
- 8 κουταλιές νισεστέ
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- 1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο
Εκτέλεση
Εν τω μεταξύ τρίβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε φετούλες το σκόρδο κ τα σωτάρουμε ελαφρά στην κατσαρόλα με το μισό κρασοπότηρο λάδι.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα ψητά λαχανικά μας κ τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις (προσέχουμε να μην έχει πολλά υγρά).
Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ μας.
Μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το τριμμένο τυρί (που το προσθέτουμε όταν κατεβάσουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά) κ ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
Συναρμολογηση
Ρίχνουμε στο μείγμα με τα κοκκινιστά λαχανικά δύο μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα κομμάτια μας αφού κρυώσει αρκετά για να μπορούν να σταθούν!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου