Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΡΑΤΖΙ ΕΥΚΟΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 250 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 130 γραμμάρια βιτάμ
- μαρμελάδα νεράτζι
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 2 πακέτα μεγάλα τυρί Φιλαδέλφια
- 3-4 κουταλιές στέβια




Εκτέλεση

Στο μίξερ αλέθουμε τα μπισκότα.
Λιώνουμε το βιτάμ.
Ενώνουμε το μπισκότο με το βούτυρο και το απλώνουμε σε ένα ταψάκι με τσέρκι που του εχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Χτυπάμε το τυρί με την στέβια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτυπημα μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και από πάνω την μαρμελάδα νεράτζι αφού πήξει λίγο η κρέμα.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το προσφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου