Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ



από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- 400 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κιλό γιαούρτι πλήρες στραγγίστο
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- φρέσκο λεμόνι το χυμό του
- 1 βανίλια
- ξύσμα λεμονιού




Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι.
Ενώνουμε το μπισκότα με το βούτυρο και μόλις ενωθούν τα στρώνουμε σε ταψάκι με τσέρκι η σε ένα ταψάκι πυρέξ.
Χτυπάμε για 3 λεπτά το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την βανίλια το λεμόνι και την βανίλια και μόλις δέσει τότε το στρώνουμε πάνω στην βάση του μπισκότου.
Για διακόσμηση αλλά και για γεύση πιο έντονη το πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
Το αφήνουμε για κανένα δίωρο στην κατάψυξη η στο ψυγείο για μερικές ώρες.


.

1 σχόλιο: