Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
               η
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά και 1/2 αρνίσιο
- 2 αυγά
- φρυγανιά 1 κούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι
- σόδα
- πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
- 6 με 7 μελιτζάνες μακρυές κομμένες σε λωρίδες
- ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
- πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουτάκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- καυτερή πάπρικα όποιος θέλει




Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες και ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια που βγαίνουν γύρο στα 25 κομμάτια.
Τα σωτάρουμε .
Σωτάρουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.
Τυλίγουμε τα σουτζουκάκια με μια φέτα μελιτζάνας και την σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα
Καρφώνουμε πάνω στην οδοντογλυφίδα ένα κομμάτι ντομάτας και ένα πιπεριάς.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα περνώντας την στο μίξερ.
Μας χρειάζεται μια σάλτσα ζουμερή.
Τα ψήνουμε στον φούρνο.
Προς στο τέλος του ψησίματος προσθέτουμε το λάδι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου