από τον Σταμάτη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
η
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά και 1/2 αρνίσιο
- 2 αυγά
- φρυγανιά 1 κούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι
- σόδα
- πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
- 6 με 7 μελιτζάνες μακρυές κομμένες σε λωρίδες
- ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
- πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουτάκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- καυτερή πάπρικα όποιος θέλει
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες και ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια που βγαίνουν γύρο στα 25 κομμάτια.
Τα σωτάρουμε .
Σωτάρουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.
Τυλίγουμε τα σουτζουκάκια με μια φέτα μελιτζάνας και την σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα
Καρφώνουμε πάνω στην οδοντογλυφίδα ένα κομμάτι ντομάτας και ένα πιπεριάς.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα περνώντας την στο μίξερ.
Μας χρειάζεται μια σάλτσα ζουμερή.
Τα ψήνουμε στον φούρνο.
Προς στο τέλος του ψησίματος προσθέτουμε το λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου