Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ



από την  Eleni Xenophontos

Υλικά

- 3/4 αραβοσιτέλαιο
- 3/4  ζάχαρη
 - 1 ποτήρι χυμό φρέσκο
Η έτοιμο μπορείς να βάλεις και το ξύσμα του
- 3 κουτ.γ.μπέικιν πάουντερ.
- 1 κουτ.γ. κανέλα
- 3 κουτ.σ. χαρουπόμελο
- αλεύρι όσο σηκώσει,  3 περίπου ποτήρια φαρίνα κοσκινισμένο  

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την ζάχαρη  με το λάδι και μετά προσθέτουμε το πορτοκάλι με το μπεικιν παουντερ το ξύσμα και το χαρουπόμελο μαζί με την κανέλα
Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι  
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε μικρό αντικολλητικό σκεύος αφού το λαδώσουμε για πιο εύκολο αναποδογύρισα της πίτας μας.  Η πίτα πρέπει να άνισο μάλλον σφικτή (όχι όπως η ζύμη των κέικ)  ψήσιμο περίπου 3/4.
Αφού κρυώσει λίγο την χωρίζουμε σε 7 κομμάτια και την διδουμε σε 7 μονοστεφανες η σε 7 Παρθένες κοπέλες!

Ε ξου κσι τα 7 υλικά μας. πριν το φάνε πρέπει να μακαρίσουν την μάνα του αγίου 7 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου