από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 1 πιπερια φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- θυμάρι
- μαϊντανό
- σάλτσα μπάρμπεκιου προαιρετικά
Για την ζύμη
- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 120 γραμμάρια λάδι
- 3 κουταλιές άσπρο ξύδι
- 21/2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 300 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο λάδι και σωτάρουμε την τριμμένη μελιτζάνα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σωτάρουμε και αυτα.
Το κατευάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι τον μαϊντανό και την σάλτσα μπάρμπεκιου προαιρετικά.
Έχουμε ετοιμάσει το ζυμάρι μας από την προηγούμενη με την μεθοδο Βεργίνας.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο μπάλες η μια μεγαλύτερη από την άλλη και διπλώνουμε κάθε κομμάτι μέχρι να μην διπλώνεται άλλο βάζοντας ανάμεσα τους κάθε φορά λάδι.
Το τυλίγουμε σε μεμβρανη και το αφήνουμε στο ψυγειο από το βράδυ.
Το βγάζουμε από το ψυγειο έξω για μιά ώρα και ανοίγουμε το φυλλο.
Απλώνουμε το μεγάλο φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Προσθέτουμε την γέμιση.
Ετοιμάζουμε το μικρότερο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα μας.
Περνάμε την πίτα με βούτυρο και χτυπημένο αυγό αι αφου την χαράξουμε την ψιχαλίζουμε με λιγο νερό και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου